2011.10.07.
10:04

Írta: pestro

Éttermi kisokos diétázóknak


Sokan még mindig azt hiszik, hogy a diéta során vezekelni kell, és teljes megszorítások között élni, valószínűleg ezért is sikertelen a legtöbb diéta. Ezért van az, hogy ha egy diétázó meghallja, hogy menjünk étterembe, akkor a falra tudna mászni, és sírva könyörög, hogy ne, vagy pedig előre látja lelki szemei előtt, hogy na ma megint hízni fog, és ott lebeg a rántott hús és krumpli képe egy szelet csoki torta kíséretében. 

Azonban ha jobban bele gondolsz, az étterembe járásnak vagy egy közös vacsorának a pároddal nem feltétlenül kell arról szólnia, hogy a leghizlalóbb ételt rendeld és az este vagy egy ebéd folyamán pukkadásig tömd magad. Nézd meg a vékony nőket, az egészségesen táplálkozókat, hogy hihetetlen módon, de ők mindig találnak fogukra valót, amitől ráadásul hízni sem fognak. 



Menj el nyugodtan étterembe, és arra koncentrálj, hogy azért jöttél, hogy jól érezd magad a pároddal, családdal, barátokkal, és nem azért, hogy másnapra a lelkiismeret-furdalás maradjon csak meg.
A színvonalasabb éttermekkel az a szerencse, hogy van rá esély, hogy a szakács különleges igényeket is ki tud elégíteni. Gondolok itt arra, hogy elkészít neked egy szószt édesítővel, ha megmondod a pincérnek, hogy te nem eszel cukrot, vagy panír nélkül készíti el a húst.

A mekin és a hasonló gyorséttermeken kívül könnyen találhatunk diétás, egészséges ételeket az étlapon. A leveseket például bátran ehetjük, amire figyeljünk, hogy ne fogyasszunk mellé kenyeret. Hogy véletlenül se ess kísértésbe tedd az asztal másik végére a kenyereskosarat, vagy ha partnered sem eszik belőle, akkor vitesd el. 

A főfogás is lehet ízletes, azért mert diétás. A panírozatlan, fűszeres húsok, vagy vörösboros pörköltek, esetleg párolt hal, tengergyümölcsei mind okos választások, köretként pedig választhatunk savanyúságot, párolt, sült zöldséget. Amit felejtsünk el az a rizs és krumpli köret (bár délben belefér 1-1 alkalommal egy kis barnarizs, vagy 1-2 héjában sült krumpli), illetve a panírozott, majonézes dolgok. A salátára is öntetként inkább az oliva olajosat vagy boros öntetet válasszuk. 

Attól sem kell félni, hogy nem lakunk jól. Azokban az éttermekben ahol a főfogás mellé jár a krumpli és a zöldség, ott kérjük meg a pincért, hogy a krumpli helyett több zöldséget szervírozzanak.

Ahol nehezebb dolgunk van azok a gyorséttermek, mivel itt a legtöbb dolog bő olajban sült és panírozott, és általában maximum egyféle saláta közül választhatsz, ami mellé majonézes szószt kínálnak. Ezekre a helyekre a legegyszerűbb, ha be sem mész, nézz inkább körül a környéken, vagy ha mazochista vagy és kibírod, akkor rendelj egy hamburgert és ne edd meg a zsemle részt.
A desszertről érdemes elfelejtkezni, vagy egy kis gyümölcssalátát rendelni. 

Italként fogyaszthatók a száraz borok, és a cukormentes üdítőitalok, tea, kávé édesítőszerrel.



Szólj hozzá!

Címkék: Diéta Életmód Táplálkozás

A bejegyzés trackback címe:

https://erezdmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr466308685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása