2 paprika (lehet kaliforniai is)
6-8 fej gomba
2 fej hagyma
1 cukkini
1 répa
Fél kiló csirkemell
Fűszerek: só, bors, szójaszósz, fél marék natúr pörkölt földimogyoró
A répát, gombát, hagymát megpucoljuk, a paprikát, cukkinit megmossuk, kimagozzuk. Mindent felaprítunk, de megszokottól eltérően a hagymát is nagyobb darabokra vágjuk, és a gombát is. A paprikát, répát, cukkinit vékonyabb csíkokra.
A húst kis csíkokra, kockákra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, pici olajon teflon serpenyőben majdnem készre sütjük.
Mikor elkészül, pici olíva olajon elkezdjük pirítani a zöldségeket, először a répát, hagymát és paprikát, egy pici vizet és fedő alatt pároljuk majd 10 perc múlva hozzáadjuk a cukkinit, gombát, a csirkét, a mogyorót és a fűszereket. Még 5 percig pirítjuk, hogy a víz teljesen elpárologjon.
Fogyaszthatjuk egytálételként vagy barna rizzsel, kuszkusszal, tésztával.
Természetesen más zöldségeket is adhatunk hozzá, így dúsíthatjuk az ételt és az idénynek megfelelően olcsó főételt tehetünk az asztalra.