Semmi ördöngösség nincs benne, a titok nyitja az alapanyagokban rejlik.
Mivel a diéta úgy sikeres, ha idővel életmódváltásba csap át, és egy életen át tudod tartani, ezért a következő alapanyagoknak jelen kell lennie a konyhádban.
Fehér liszt helyett a legalacsonyabb szénhidrát tartalmúteljes kiőrlésű liszt vagy csökkentett szénhidrát tartalmú liszt, cukor helyett természetes édesítő, csökkentett zsírtartalmú margarin. Ha ezeket még nem szerezted be, akkor irány a bolt, hiszen a felsorolt alapanyagok nélkül lehetetlen almás pitét készíteni diétásan.
Hozzávalók
40 deka tk. liszt (vagy 20 deka 6%-os szénhidrát tartalmú keverve 20 %-os sima liszttel)
150 gramm light margarin
2 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
15 deka cukornak megfelelő édesítő
3 csipet só
Kb. 2 kiló alma
Fahéj és természetes édesítő.
A lisztbe bele keverjük a sütőport, majd bele morzsoljuk a margarint, a sót és cukrot is hozzákeverjük és legvégén a tojást. Mivel kevesebb vajat is tartalmaz, ezért ha nem elég lágy lehet bele tenni 1-2 kanál tejfölt.
Összegyúrjuk, 2 cipót formázunk. Mindkettő cipót tepsi méretűre sodorjuk.
Az almát meghámozzuk és lereszeljük, összekeverjük ízlés szerint az édesítővel és fél csomag fahéjjal. Kinyomkodjuk a levét, majd rátesszük a tésztára.
Kisodorjuk a másik gombócot is, a tetejére igazítjuk, és villával kicsit megszurkáljuk.
Újításként próbáld ki, hogy sima tepsi helyett kapcsos tortaformában készíted. Az alsó lapot hagyd nagyobbra úgy, hogy a sütinek pereme is legyen körbe, a belsejét töltsd meg almával, majd a felső lapot illeszd rá.
Mikor kész, egy aranyos kis alma tortát kaptunk. Fogyasztható akár cukormentes vanília fagyival és tejszínhabbal is.
A sütit 180 fokon sütjük és a tepsit kivajazzuk, lisztezzük, vagy sütőpapírt, szilikon lapot helyezünk alá.
Olcsón a fellegek felett, vagy egzotikus hajóút kedvező áron? Itt mindent megtalálsz.