
A titok a zabban rejlik, a rizst zabpehelyre cseréljük, így egy zabkochot készítünk el, és a végeredmény olyan tökéletes, hogy a különbség alig lesz érezhető.
Hozzávalók
250 gramm zabpehely
8 dl tej
vanília vagy aroma
sztívia vagy egyéb természetes édesítőszer
3 tojás
csipet só
5 deka light margarin
pici reszelt citromhéj
A tejet, a zabpelyhet, feltesszük főni, bele kaparjuk a vanília belsejét, vagy teszünk bele aromát és a reszelt citromhéjat. Amikor a zab megszívta magát édesítjük, levesszük a tűzről és bele keverjük a margarint, majd félre tesszük hűlni. Mikor már langyos, mehet bele a tojássárgája, és hozzá keverjük a tojásfehérje kemény habját, amit egy csipet sóval vertünk fel. Az egészet, egy kivajazott jénaiba öntjük és 180 C-fokon 35-40 percig sütjük.
Cukormentes lekvárral tálaljuk, de készíthetünk hozzá otthon házi málnaszörpöt is.
Tipp:
- Tehetünk bele mazsolát is és egyéb gyümölcsökkel is feldobhatjuk a natúr zabkochot.
- Ha nincs otthon vanília aroma, akkor használjunk 2 decivel több tejet és csomó mentesre kevert, cukormentes vanília pudingot keverjünk hozzá, mielőtt levennénk a tűzről.