
A püré köretről azonban nem!
Íme néhány nagyszerű köret.
Répa püré
Hozzávalók:
3-4 nagyobb répa
1 fehérrépa
fűszerek: só, bors
1 teáskanál light margarin
A répákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Amikor kész leöntjük a levét, krumplinyomóval pürésítjük, picit borsozzuk, light margarinnal krémesebbé tehetjük.
Csicsóka püré

A csicsókákat meghámozzuk, eltesszük főni sós vízben. Hamarabb elkészül, mint a krumpli. Miután megfőtt leöntjük róla a vizet, krumplinyomóval összetörjük, és ízesítjük akár csak a krumplipürét.
Vigyázat! A csicsóka rosttartalma igen magas, így jóval kevesebbel jól lakunk mintha krumplit ennénk.
Ezek mellé a pürék mellé tálalhatunk az asztalra még salátát, párolt zöldséget. A húsokat készítsük panír nélkül pácolva, grillezve, sülve, és az ebédünk egy tökéletes diétás étel lesz, lemondások nélkül.