2011.07.23.
22:08

Írta: pestro

Természetesen a megfázás ellen

Bármennyire is próbáljuk elkerülni, olykor mindenkit ledönt a lábáról egy kis nátha, megfázás. Nem elég, hogy folyik az orrunk, esetleg még torokfájás is párosul mellé, de a közérzetünk is megváltozik. Az orrunk vörös lesz, a szemeink könnyesek, esetleg vörösek, a fejünkben tompa fájdalmat érzünk, néha láz is társul hozzá.


Ilyenkor a legjobb, ha van rá mód, hogy pihenjünk. A szervezetnek minden energiájára szüksége van, hogy helyre állítsa a rendet.
Ha túlhajszoljuk, sokkal nehezebb dolga van, és tovább is tart. Ne ilyenkor akarjuk megváltani a világot és mindenképpen futni menni, tornázni, nagytakarítást csinálni.

Adjunk magunknak egy kis időt. A legjobb, ha extra adag C-vitamint szedünk be, főzünk egy nagy adag teát, bebújunk az ágyba és alszunk egy jó nagyot.
Az egyéb házi praktikák mellett, itt egy szuper koktél, ami magas C-vitamin, kálium, antioxidáns tartalmának köszönhetően segít támogatni a szervezetet, hogy minél hamarabb talpra álljunk.

Hozzávalók


¼ ananász
1 narancs
1 nagyobb szelet citrom
1 teáskanál Manuka méz
Ízlés szerint akár jégkocka is mehet bele a végén.

Préseljük le az ananászt, a narancsot és a citromot, majd a turmixgépbe öntsük ezek levét, és adjuk hozzá a mézet.

A koktél amellett, hogy antioxidánsokat, C-vitamint, ásványi anyagokat tartalmaz, a Manuka méznek köszönhetően antibakteriális tulajdonságokkal is bír.



Aktuális Étel / Ital ajánlataink

Szólj hozzá!

Címkék: Életmód Táplálkozás

A bejegyzés trackback címe:

https://erezdmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr526308738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása